Община Асеновград е получила два сигнала за отровени животни и извършва

...
Община Асеновград е получила два сигнала за отровени животни и извършва
Коментари Харесай

Община Асеновград е получила два сигнала за натровени животни

Община Асеновград е получила два сигнала за отровени животни и прави инспекции. Това оповестиха управляващите града, след сигнали за разпространение на отрова в асеновградския квартал „ Запад ”.
Прочетете още
Както TrafficNews.bg заяви, Димитър Арнаудов алармира, че отрова за животни се разпръсква в асеновградския квартал. Няколко животни към този момент са станали пострадали от злонамерените дейности, досега има информация за две умряли котки и куче, което  се лекува във ветеринарна клиника.

Проверка към този момент се прави от прокуратурата, ето и мнението на община Асеновград:

Във връзка със запитванията от медии по случая с умрелите кучета и котки в кв. „ Запад “, община Асеновград показва следното мнение:

В общинската администрация са постъпили два сигнала за умрели животни – на 12.01.24 година (петък) и на 13.01.24 година (събота). Първият сигнал е получен на дежурния телефон на община Асеновград. А вторият – на online Портала в общинския интернет уебсайт. Незабавно още в петък на място са изпратени чиновници от отдел „ Екология и околна среда “ към общината. Открит е един мъртвец на куче. Животното е било изхвърлено в резервоар за боклуци в квартала. Наложило се е кучето да бъде извадено от там и превозено до профилирана площадка, където да се извърши процедурата по загробването му. Община Асеновград поддържа непрекъсната връзка с проверяващите органи и спомага с каквото е належащо за производството. Веднага, щом прокуратурата разгласи своето решение по проблема, общинската администрация ще се съобрази с него и ще осведоми обществеността.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР